Із метою покращення якості освіти, підвищення мотивації студентів до своєї майбутньої професійної діяльності, для підвищення якості підготовки фахівців у реальних умовах виробництва зі спеціальності 181 «Харчові технології» у Луганському національному аграрному університеті створена Лабораторія ресторанного бізнесу й харчових технологій. Обладнання лабораторії надане ЛугНАУ в межах проєкту AHEADEU за фінансової підтримки Європейського Союзу.
Урочисте відкриття Лабораторії ресторанного бізнесу й харчових технологій відбулося 18 лютого 2022 року о 10.30 на 1 поверсі гуртожитку за адресою: м. Слов’янськ, вул. Свободи, 23.
Гостей привітала перший проректор ЛугНАУ Лілія Мартинець, яка подякувала всім присутнім за роботу над створенням лабораторії та повідомила, що це лише початок продуктивної роботи. Виконавчий директор ЛОГО «Аграрна дорадча служба» Руслан Марков розповів учасникам заходу про допомогу співробітникам Університету з боку організації та закликав усіх потенційних партнерів долучатися до роботи лабораторії. Зі словом про співпрацю ЛугНАУ та Слов’янського багатопрофільного регіонального центру професійної освіти ім. П. Ф. Кривоноса виступила старший викладач, голова методичної комісії торгово-кулінарного профілю Алла Тимченко.





Захід також відвідали представники Держпродспоживслужби Донеччини та Луганщини, які запропонували здобувачам допомогу у проходженні виробничої практики й подальшому працевлаштуванні, проведенні інспекційних заходів у регіоні. Викладачі Луганського національного аграрного університету підтвердили свою готовність працювати з новою лабораторією та наголосили, що активно залучають абітурієнтів, бо без здобувачів не існує і закладів вищої освіти.
На урочистому відкритті лабораторії був присутній проректор із науково-педагогічної роботи, економіки та розвитку СНУ імені Володимира Даля Руслан Галгаш. Він запевнив присутніх, що сприятиме подальшій роботі лабораторії після проведення процесу реорганізації Луганського національного аграрного університету й подякував за запрошення.
Викладачі кафедри тваринництва і харчових технологій ЛугНАУ презентували основні напрямки розвитку лабораторії. Присутні дізналися, що Лабораторія ресторанного бізнесу й харчових технологій буде використовуватися для:
- організації та проведення лабораторних занять із здобувачами вищої освіти (навчальна складова роботи);
- розробки технологій виробництва харчових продуктів оздоровчого призначення з використанням молочної сировини (наукова складова роботи);
- надання послуг із обслуговування та проведення дозвілля здобувачів вищої освіти, виробництва й реалізації кулінарної продукції (комерційна складова роботи).
Під час екскурсії лабораторією завідувачка кафедри тваринництва і харчових технологій Наталія Недосєкова розповіла про нормативно-правову базу лабораторії, документацію лабораторії, презентувала технологічне обладнання за призначенням.
У заключному слові в.о. директора ННІ ветеринарної медицини, біологічних і харчових технологій Людмила Пархоменко подякувала грантодавцю, координатору проєкту ЛОГО «Аграрна дорадча служба», відзначила високий професійний рівень співробітників ЛугНАУ, які залучені до роботи в лабораторії. Людмила Пархоменко озвучила намір Університету дотримуватися «Перспективного плану розвитку Лабораторії ресторанного бізнесу й харчових технологій» та запросила всіх зацікавлених осіб до співпраці.